Nieuwe slimme ring van Movano voor stijlvolle gezondheidsregistratie op CES

Er komt in 2022 een nieuwe slimme ring in de stad, waarbij Movano aankondigt dat het een gloednieuw apparaat gaat lanceren.

De Movano Ring is bedoeld voor vrouwen en zit boordevol gezondheidssensoren, die hem in hetzelfde gesprek brengen als de nieuwe Oura Ring, en apparaten zoals de Fitbit Charge 5 en Whoop 4.0.

De markt voor slimme ringen heeft interesse gewekt bij consumenten, maar er zijn een paar opvallende misbaksels geweest die het segment een beetje koud hebben gemaakt.

Motiv was een vroege vaandeldrager voor slimme ringen, maar was uitverkocht voor ondernemingen, en we zagen Amazon de ruimte uitproberen voordat het zijn project stillegde.

Dat heeft Oura in wezen overgelaten om helemaal alleen te spelen, afgezien van een groot aantal betaalringen.

Maar Movano doet de dingen net iets anders.

Ten eerste is het gericht op vrouwen, dus het is veel stijlvoller dan alles wat we eerder hebben gezien. Oura is geen slecht uitziend apparaat, maar het is merkbaar en dik aan de vinger – en het is moeilijker voor vrouwen om te dragen.

We zouden Movano Ring moeten zien dragen om een ​​echt idee te krijgen van wat het bedrijf heeft bereikt op het gebied van ontwerp, maar de onvolledige lus ziet er veel interessanter uit dan sommige andere rivalen.

En het is geen slapper onder de motorkap.

De Movano Ring meet hartslag, hartslagvariabiliteit (HRV), slaap, ademhalingssnelheid, temperatuur en bloedzuurstof.

Dat zal het opnemen tegen de Oura Ring, hoewel sommige elementen mogelijk FDA-goedkeuring nodig hebben.

Maar het bedrijf heeft gezegd dat het zijn gegevens bruikbaarder wil maken, en vroege screenshots hebben aangetoond dat het zijn slaapgegevens snijdt en in blokjes snijdt om de relatie tussen slaap en lichaamsbeweging te laten zien.

Movano heeft ook zijn interesse in niet-invasieve glucose-tracking toegezegd en zamelde in juli geld in – dus dit zou zomaar de eerste stap kunnen zijn naar meer geavanceerde wearables op de vinger.

In feite vertelde Movano CEO Dr. John Mastrototaro: De rand dat het bedrijf door de FDA wilde worden gecertificeerd als medisch hulpmiddel van klasse II – hoewel dat in fasen zou gebeuren.

Het apparaat wordt op CES 2022 goed onthuld, maar wordt pas in de tweede helft van het jaar uitgebracht. Zoals we al vaak hebben gezien, kan er veel mis gaan tussen CES en releasedatums, dus we wedden niet dat de Movado-ring er ongeschonden doorheen zal komen.

creditSource link

Zlypromo.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart