Spotify gebruiken op Apple Watch: offline afspelen en meer

Als je een Spotify-abonnee bent en een Apple Watch bezit, kun je verrassend veel controle krijgen, rechtstreeks vanaf je pols. En er is goed nieuws, want het is de laatste tijd veel beter geworden.

Eindelijk (eindelijk!), Kun je Spotify-afspeellijsten, podcasts, albums en nummers downloaden naar je Apple Watch en ze offline beluisteren.

Apple Watch-bezitters kunnen nu meer doen dan alleen nummers pauzeren en overslaan: aangepaste afspeellijsten en Spotify Connect staan ​​beide tot je beschikking en kunnen het afspelen ook onafhankelijk van je iPhone regelen via Wi-Fi of LTE.

Als je begrijpt wat Spotify kan doen op de Apple Watch, nemen we je mee door de belangrijkste functies, waaronder het downloaden en opslaan van Spotify-geluiden voor offline gebruik.

Apple Watch op Spotify: ondersteunde functies

Bedien muziek die wordt afgespeeld via luidsprekers en meer

Net als de oude Spotify-functionaliteit, kun je de muziek die wordt afgespeeld vanaf de Apple Watch zelf pauzeren, vooruit en achteruit springen. Dit is van toepassing, of je nu luistert op je telefoon, op draadloze speakers of zelfs de Spotify-app op gameconsoles gebruikt. Dat gaat via Spotify Connect.

Spotify Connect gebruiken om muziek van je Apple Watch op verschillende apparaten te bedienen:

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Spotify-app op je telefoon, laptop of tablet hebt gedownload.

2. Vanuit de Spotify-app kun je compatibele Spotify Connect-apparaten toevoegen.

3. Zorg ervoor dat beide apparaten dezelfde wifi-verbinding hebben om ervoor te zorgen dat u die bediening vanaf uw Apple Watch kunt inschakelen.

Download Spotify-afspeellijsten naar Apple Watch

Spotify gebruiken op Apple Watch: offline afspelen en meer

Het is een functie waar Spotify-gebruikers om hebben gevraagd en Spotify heeft het eindelijk geleverd. U kunt nu inhoud van Spotify downloaden om op te slaan op uw Apple Watch, zodat u er onderweg naar kunt luisteren zonder dat u verbonden hoeft te zijn met uw telefoon of dat u ook LTE hoeft te gebruiken.

Voordat we je laten zien hoe je dit moet doen, moet je ervoor zorgen dat je een Apple Watch Series 3 of hoger hebt die op watchOS 6 of hoger draait en dat je een LTE- of Wi-Fi-verbinding hebt samen met een Spotify Premium-abonnement.

Hoe Spotify-muziek naar Apple Watch te downloaden:

1. Zorg er allereerst voor dat je de nieuwste versie van de Spotify-app op je telefoon of tablet gebruikt, die er op zijn beurt voor zorgt dat de Watch-app ook tijdens het proces up-to-date is.

2. Zoek in de Spotify-app een afspeellijst of album dat je wilt downloaden, druk op de menuknop en kies Downloaden naar Apple Watch.

3. Veeg in de Spotify Apple Watch-app naar rechts om de map Downloads te vinden.

4. Als je hebt gevonden wat je wilt downloaden, druk je op de drie stippen op het scherm (…) en krijg je de optie om te downloaden naar Apple Watch.

5. U kunt gedownloade afspeellijsten herkennen omdat er een groene pijl is om aan te geven dat ze zich nu op uw Apple Watch bevinden.

Door afspeellijsten en nummers bladeren

Door afspeellijsten en nummers bladeren

Het zal je misschien verbazen, maar de Spotify Apple Watch-app biedt behoorlijk uitgebreide controle over het selecteren en afspelen van muziek, rechtstreeks vanaf de pols.

Een veeg naar links toont je bibliotheek en recente afspeellijsten waarmee je interactie hebt gehad via je Spotify-account. Vanaf hier kunt u met uw vinger of de digitale kroon scrollen en de afspeellijst wijzigen.

Je kunt ook op Bibliotheek klikken en wisselen tussen afspeellijsten, podcasts, artiesten en albums en door opties bladeren en elk nummer afspelen waar je maar zin in hebt. Je krijgt niet alle opties in je bibliotheek, maar je krijgt wel een uitgebreide lijst van de meest recent gespeelde 20 of zo.

En als je naar rechts veegt, krijg je een lijst met nummers binnen de momenteel geselecteerde afspeellijst, zodat je het exacte nummer kunt selecteren waarnaar je wilt luisteren. Er is daar geen limiet.

Nummers toevoegen aan je Spotify-bibliotheek

Nummers toevoegen aan je Spotify-bibliotheek

U kunt rechtstreeks vanaf het Apple Watch-scherm muziek aan uw bibliotheek toevoegen. Er kan op het prominent geplaatste hart worden getikt en de track wordt toegevoegd aan je muziekbibliotheek. Om het op te halen, gaat u gewoon naar de lijst met nummers in uw Spotify-bibliotheek.

Ongebonden muziek streamen

Met Spotify kunnen gebruikers muziek streamen zonder je iPhone. Dit biedt in wezen dezelfde functionaliteit als hierboven, maar laat je naar muziek luisteren als je aan het hardlopen bent zonder je iPhone.

Gebruikers wordt gevraagd om te beslissen of ze geselecteerde muziek op de Apple Watch willen streamen. Je hebt een mobiele of wifi-verbinding nodig om het te laten werken.

Vraag Siri om iets af te spelen

Spotify gebruiken op Apple Watch

Spotify geeft je nu handsfree bediening via de slimme assistent van Apple, zodat je Siri kunt vragen om de controle over te nemen wanneer je je cijfers niet op dat horlogescherm kunt krijgen om het te doen.

Als u Siri iets wilt laten afspelen vanaf uw Apple Watch, zegt u ‘Hé, Siri’ en kunt u het vervolgens vragen het volgende te doen:

  • Speel je favoriete nummers, afspeellijsten, podcasts, artiesten en albums
  • Volume aanpassen, afspelen/pauzeren en nummers overslaan
  • Speel mijn Discover Weekly-afspeellijst op Spotify
  • “like” muziek die momenteel wordt afgespeeld op Spotify

De Apple Watch Spotify-app downloaden

1. Open de Apple Watch-app op je iPhone.

2. Controleer in het tabblad ‘My Watch’ en onder het kopje ‘Geïnstalleerd op Apple Watch’ of Spotify al is gedownload. Als het nog niet op uw Apple Watch is geïnstalleerd, scrolt u omlaag naar ‘Beschikbare apps’ sectie en klik op ‘Installeren’ op Spotify.

3. Open op je Apple Watch het app-raster en zoek Spotify. De app wordt ook automatisch geopend wanneer je muziek begint af te spelen vanaf je iPhone.

creditSource link

Zlypromo.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart