​Nieuw Fitbit-patent richt zich op depressie en bipolaire detectie

Fitbit is steeds meer gericht op geestelijke gezondheid en het lijkt erop dat het verdere manieren onderzoekt om je psychisch welzijn te volgen.

Het bedrijf heeft een nieuw patent ingediend voor technologie die mentaal welzijn kan bestuderen op basis van fysiologische gegevens. En het lijkt erop dat Fitbit zich richt op mensen met klinische psychische problemen

Het patent is vaag over het geestelijke gezondheidsprobleem waarop het zich richt, maar vermeldt specifiek depressie en bipolair. En het heeft een apparaat geschetst dat “geestelijke gezondheidsproblemen en cognitieve toestanden kan screenen en voorspellen”.

Fitbit vertelt over het gebruik van rusthartslag- en slaapgegevens, en hoe dat door Fitbit kan worden geïnterpreteerd om de geestelijke gezondheid te beoordelen. Dit maakt al deel uit van de Stress Management-functie, maar het patent breidt dit uit met een aantal mooie toekomstgerichte statistieken.

En merkwaardig genoeg speelt gamification een grote rol in het patent.

Het patent schetst hoe games momenteel worden gebruikt om de geestelijke gezondheid te beoordelen, en er lijkt een element hiervan te zijn in technologie. Fig 1A en 1D tonen games op de Fitbit-wearable zelf, die vermoedelijk in combinatie met sensorgegevens zouden worden gebruikt om cognitieve toestanden te beoordelen.

En er lijken andere ideeën te zijn over hoe gegevens kunnen worden vastgelegd, wat controversiëler zou kunnen zijn.

De patentsamenvatting spreekt ook over het gebruik van de microfoon om de stem van de gebruiker te onderzoeken, wat signalen over geestelijke gezondheid zou kunnen onthullen. Fitbit merkt op dat gebruikers zich hiervoor moeten aanmelden.

Fitbit merkt ook op dat vocale gegevens al zijn bestudeerd als onderdeel van bipolaire diagnose, maar dit zou een “verlengde analyseperiode” op het apparaat vereisen.

fitbit-bereik

Fitbit-apparaten volgen stress al

Fitbit zegt dat deze technologie zou bijdragen aan “het voorspellen, modelleren en correleren met afleveringen en stoornissen van de geestelijke gezondheid”. Het patent spreekt over “door machine learning getrainde algoritmen en voorspellingen van individuele gebeurtenissen”, waarvan we aannemen dat ze correleren met bestaande bekende psychische stoornissen.

Het patent noemt Conor Heneghan, de Senior Staff Research Scientist van Fitbit (en Google) en heeft een voortrekkersrol gespeeld bij het ontwikkelen van veel van zijn slaapgerelateerde functies.

Het lijkt erop dat Fitbit verder wil gaan dan de op stress en EDA gebaseerde gegevens en serieuzere, klinische geestelijke gezondheidsproblemen wil gaan bekijken.

Als je Fitbit zou kunnen fungeren als voorspeller, in welke vorm dan ook, dan zou het nuttig kunnen zijn voor miljoenen meer mensen.

creditSource link

Zlypromo.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart